Kurssit - Arjen käytökset

Tältä sivulta löydät tietoa kurssitarjonnastamme arkeen.

Kurssille ilmoittautumiset ovat sitovia. Kurssit toteutuvat, jos osallistujia on vähintään kaksi. Tunnit kestävät n. 45 minuuttia kerralla. Koiran tulee olla rokotettu osallistuakseen kurssille, lukuun ottamatta pentukurssit.

Tervetuloa!

Arjen taidot: alkeet ja jatko

Tällä kurssilla keskitymme arjen taitojen vahvistamiseen. Harjoittelemme mm. kontaktia, hihnakävelyä, luoksetuloa ja ohituksia. Harjoittelemme myös palkitsemista, esim. missä tilanteissa tulee palkita ja miten.  Harjoitukset teemme jokaisen koirakon tason ja tavoitteiden mukaisesti.

Meille tuli aikuinen koira

Tämä kurssi on tarkoitettu 4 kk ylöspäin oleville koirille, jotka ovat tulleet uuteen kotiin toisesta perheestä tai koiratarhasta/eläinsuojelukeskuksesta. Käymme kurssilla läpi mm. koirien eleitä, virikkeistämistä, sopeutumista uuteen kotiin sekä kouluttamista. Teemme harjoituksia yksilöllisesti, jokaisen koirakon ehdoilla.

Pentujen hihnakurssi

Onko pentuasi alkanut kiinnostaa enemmän ympäristön hajut, muut koirat, ihmiset tai vaikkapa oravat?

Pentujen hihnakurssi on tarkoitettu 4 kk–12kk ikäisille pennuille.

Häiriöherkät

Reagoiko koirasi liiaksi esimerkiksi ääniin tai lajitovereihin?

Kurssi on tarkoitettu häiriöherkille ja “ylisosiaalisille” koirille. Jos koirasi reagoi liiaksi ääniin, liikkuviin menopeleihin, ihmisiin ja lajitovereihin, voisi tämä kurssi olla teitä varten.

Ohitukset paremmiksi

Kurssi on tarkoitettu “ohitusvaikeuksista” kärsiville koirille eli ns. remmirähjille. Kaupunkiolosuhteet luovat koirille vaikeuksia ilmaista itseään. Ahtaat kadut, kytkettynä oleminen, hajut sekä ärsykkeiden tulva saa joskus jopa varmimmankin ohittajan herpaantumaan saatikka sitten vilkkaan, aran tai innokkaan koirakansalaisen.

Käsittely helpommaksi

Kurssilla harjoittelemme kurssin nimen mukaisesti erilaisia käsittelyä vaativia toimenpiteitä koiran kanssa. Harjoittelemme mm. kynsien leikkaamista, korvien käsittelyä, hampaiden katsomista/pesemistä, kuonokopan käyttöä ja koiran paikallaan pitämistä.

Arjen noutotaidot

Haluaisitko, että koirasi osaisi tuoda sinulle avaimet? Kerätä lattialta sukan? Tai vaikka lenkillä pudonneen hanskan?

Kurssin aikana harjoittelemme vaihe vaiheelta toivomasi esineen noutamista ja luovuttamista sinulle suoraan käteen! Kurssi kehittää teidän yhteistyötä ja antaa hyvät eväät omien koulutustaitoja hiomiseen.

Yksinolon pohjataidot

Yksinolon eri haasteet sekä eroahdistus ovat yleisimpiä syitä hakeutua kouluttajalle koiran kanssa.  Yksinoloa tuleekin harjoitella koiran kanssa jo pentuna tai kun se saapuu kotiin esim. aikuisena. Eroahdistuksen ja muiden yksinolon haasteiden syntyyn kuitenkin vaikuttaa moni asia, koira voi säikähtää yksinollessaan tai esim. muuttaminen tai muut muutokset koiran elämässä saattavat laukaista eroahdistuksen koiralla.

Arki kahden koiran kanssa

Tällä kurssilla harjoittelemme kahden koiran kanssa arjen taitoja. Keskitymme mm. hihnakäytökseen, eri häiriöissä työskentelyyn, koirien palkitsemiseen sekä oman vuoron odottamiseen.

Tempputiimi

Tehdäänkö sinusta ja koirastasi tempputiimi?

Tällä kurssilla harjoittelemme eri temppuja, yksilöllisesti kunkin koirakon mukaan. Temppuja on lukematon määrä ja opit tällä kurssilla miten voit hyödyntää niitä myös arjessa.

Arjen käytösten teemakurssit

Arjen teemakurssit ovat kahden kerran kursseja, joissa harjoitellaan yhtä tai kahta eri arjen käytöstä. Teemoina ovat mm. luoksetulo ja luopuminen, hihnakävely ja kontakti, rauhoittuminen sekä erilaiset häiriöharjoitukset.

Tutustu koirakouluun

Mietityttääkö sinua kurssille osallistuminen koirasi kanssa? Jos et ole käynyt aikaisemmin koirakoulussa kursseilla tai mietit miten koirasi pärjää tilassa, missä on muita koiria, tämä tunti on sinulle ja koirallesi.

Tunnista esine

Haluaisitko opettaa koirasi tunnistamaan esineitä nimeltä ja ilmaisemaan ne sinulle? Koirat pystyvät, yksilöstä riippuen, tunnistamaan useita eri esineitä nimeltä ja ilmaisemaan ne. Tämä taito voi toimia hyvänä aktivointina tai temppuna, mutta se voi myös pelastaa päiväsi, jos vaikkapa avaimesi tai puhelimesi on kateissa.

Muut arjentaito kurssit

 

Kaipaatko apua koirasi itsehillinnän harjoittelussa tai ehkä hihnakäytös kaipaa hiomista. Tästä löydät kaikki muut arjen taitoja vahvistavat kurssit.