fbpx

Kurssit - Arjen käytökset

Tältä sivulta löydät tietoa kurssitarjonnastamme arkeen.

Kurssille ilmoittautumiset ovat sitovia. Kurssit toteutuvat, jos osallistujia on vähintään kaksi. Tunnit kestävät n. 45 minuuttia kerralla. Koiran tulee olla rokotettu osallistuakseen kurssille, lukuun ottamatta pentukurssit.

Tervetuloa!

Arjen taidot: alkeet ja jatko

Tällä kurssilla keskitymme arjen taitojen vahvistamiseen. Harjoittelemme mm. kontaktia, hihnakävelyä, luoksetuloa ja ohituksia. Harjoittelemme myös palkitsemista, esim. missä tilanteissa tulee palkita ja miten.  Harjoitukset teemme jokaisen koirakon tason ja tavoitteiden mukaisesti.

Meille tuli aikuinen koira

Tämä kurssi on tarkoitettu 4 kk ylöspäin oleville koirille, jotka ovat tulleet uuteen kotiin toisesta perheestä tai koiratarhasta/eläinsuojelukeskuksesta. Käymme kurssilla läpi mm. koirien eleitä, virikkeistämistä, sopeutumista uuteen kotiin sekä kouluttamista. Teemme harjoituksia yksilöllisesti, jokaisen koirakon ehdoilla.

Pentujen hihnakurssi

Onko pentuasi alkanut kiinnostaa enemmän ympäristön hajut, muut koirat, ihmiset tai vaikkapa oravat?

Pentujen hihnakurssi on tarkoitettu 4 kk–12kk ikäisille pennuille.

Häiriöherkät

Reagoiko koirasi liiaksi esimerkiksi ääniin tai lajitovereihin?

Kurssi on tarkoitettu häiriöherkille ja “ylisosiaalisille” koirille. Jos koirasi reagoi liiaksi ääniin, liikkuviin menopeleihin, ihmisiin ja lajitovereihin, voisi tämä kurssi olla teitä varten.

Arjen supersankari

Kaipaatko koirallesi sujuvampaa arkitottelevaisuutta, uusien harrastusten kokeilua sekä lisää ideoita virikkeistämiseen? Tämä kurssi sopii juuri sinulle ja koirallesi!

Kymmenen kerran kurssilla harjoitellaan arjessa tarvittavia taitoja sujuvammaksi: esimerkiksi hihnakäytöstä, luoksetuloa, luopumista, kontaktia ja rauhoittumista. Lisäksi pääsette tutustumaan uusiin harrastuksiin.

Rennosti hihnassa

Vetääkö koirasi hihnassa? Onko koiraasi vaikeaa saada kontaktia ulkona? Vievätkö ympäristön hajut ja häiriöt koirasi huomion?

Jos vastasit kyllä, tämä kurssi on teille. Hihnassa kävely tulee harvalta koiralta luonnostaan ja usein hihna toimiikin koiralle esteenä kaikelle mielenkiintoiselle, kuten hajujen luokse pääsemiselle. 

Arki kahden koiran kanssa

Tällä kurssilla harjoittelemme kahden koiran kanssa arjen taitoja. Keskitymme mm. hihnakäytökseen, eri häiriöissä työskentelyyn, koirien palkitsemiseen sekä oman vuoron odottamiseen.

Tempputiimi

Tehdäänkö sinusta ja koirastasi tempputiimi?

Tällä kurssilla harjoittelemme eri temppuja, yksilöllisesti kunkin koirakon mukaan. Temppuja on lukematon määrä ja opit tällä kurssilla miten voit hyödyntää niitä myös arjessa.

Arjen käytösten teemakurssit

Arjen teemakurssit ovat kahden kerran kursseja, joissa harjoitellaan yhtä tai kahta eri arjen käytöstä. Teemoina ovat mm. luoksetulo ja luopuminen, hihnakävely ja kontakti, rauhoittuminen sekä erilaiset häiriöharjoitukset.

Tutustu koirakouluun

Mietityttääkö sinua kurssille osallistuminen koirasi kanssa? Jos et ole käynyt aikaisemmin koirakoulussa kursseilla tai mietit miten koirasi pärjää tilassa, missä on muita koiria, tämä tunti on sinulle ja koirallesi.

Tunnista esine

Haluaisitko opettaa koirasi tunnistamaan esineitä nimeltä ja ilmaisemaan ne sinulle? Koirat pystyvät, yksilöstä riippuen, tunnistamaan useita eri esineitä nimeltä ja ilmaisemaan ne. Tämä taito voi toimia hyvänä aktivointina tai temppuna, mutta se voi myös pelastaa päiväsi, jos vaikkapa avaimesi tai puhelimesi on kateissa.

Muut arjentaito kurssit

 

Kaipaatko apua koirasi itsehillinnän harjoittelussa tai ehkä hihnakäytös kaipaa hiomista. Tästä löydät kaikki muut arjen taitoja vahvistavat kurssit.