Valitse sivu

Kurssit - Nenänkäyttö

Tältä sivulta löydät tietoa kurssitarjonnastamme nenätyöskentelyyn.

Kurssille ilmoittautumiset ovat sitovia. Kurssit toteutuvat, jos osallistujia on vähintään kaksi. Tunnit kestävät n. 45 minuuttia kerralla. Koiran tulee olla rokotettu osallistuakseen kurssille, lukuun ottamatta pentukurssit. 

Tervetuloa kursseille!

Pentujen hajukurssi

Pentujen hajukurssille ovat tervetulleita kaikki 3–8 kk ikäiset pennut. Tällä kurssilla tutustutamme pennut hajutyöskentelyyn ja etsintään.

Koirat saavat pennusta saakka paljon tietoa ympäristöstään nenällään, hajuaistin kautta. Opetamme niille uuden hajun, jonka ne oppivat etsimään ja ilmaisemaan. Tällä kurssilla teillä on taatusti hauskaa ja tulette hämmästymään, miten hyvin koira oppii etsimään jo pennusta saakka.

Hajutyöskentely: alkeet ja jatko

Kurssilla opettelemme hajutyöskentelyn perusteita ja kurssi antaa valmiudet kouluttaa koiralle uusia hajuja itsenäisesti. Harjoittelemme mm. hajuerottelua sekä etsinnän alkeita.

Nose Work -alkeiskurssi

Nose Work on Yhdysvalloissa kehitetty laji, jossa koira oppii etsimään ja ilmaisemaan tiettyjä hajuja, erilaisissa ympäristöissä. Lajissa voi edetä kisoihin saakka, mutta se sopii mainiosti myös koiran aktivointiin arjessa. Lajin on tarkoitus olla hauskaa, niin koiralle kuin ohjaajallekin. Nose Workissa harjoitellaan sisä-, ulko-, laatikko- sekä ajoneuvoetsintää. 

Alkeiskurssi on tarkoitettu koirakoille, joilla ei ole vielä kokemusta hajutyöskentelystä tai Nose Work:sta. Kurssi sopii niin pennuille kuin senioreillekin.

Nose Work -jatkokurssi

Jatkokurssi sopii koirakoille, joiden koirat tunnistavat ja osaavat etsiä eucaluptysta. Kurssilla harjoitellaan laatikkoetsintää, sisäetsintää, ulkoetsintää sekä ajoneuvoetsintää.