Vuokko Väyrynen

Minusta

Olen Koirakoulu Ilon perustaja ja omistaja.

​Olen pienestä tytöstä asti ollut kiinnostunut eläinten käyttäytymisestä ja varsinkin koirat ovat lähellä sydäntäni. Lopulta päätin tehdä haaveista totta ja lähdin opiskelemaan koirien koulutusohjaajaksi Suomen eläinkoulutuskeskukseen, josta valmistuin alkuvuodesta 2014. Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suoritin syksyllä 2018.

Vuokko Väyrynen koiriensa kanssa ulkona. Toinen koirista hyppää korkealle namipalan toivossa.

Valmistumisen jälkeen lähdin suorittamaan koirien hajutyöskentelyn syventäviä opintoja, josta valmistuin loppuvuodesta 2014. Opiskelimme mm. hajun käyttäytymistä (esim. miten haju liikkuu erilaisissa tiloissa ja lämpötiloissa) sekä hajuerottelua. Koiran nenä onkin uskomaton työkalu ja hajutyöskentely on koiralle myös loistavaa virikkeellistämistä.

Ongelmakoirakouluttajaksi opiskelin vuosina 2015-2016. Opiskelimme erittäin laajasti erilaisia käytöshäiriöitä sekä niiden syntyä. Kävimme kattavasti läpi myös pelkoja, aggressiivista käyttäytymistä sekä eroahdistusta. Erilaiset ongelmakäytökset ovat kiinnostaneet minua aina, sekä aiempien omien kokemuksieni myötä ja myös siksi, että niihin liittyy usein todella paljon erilaisia tunteita, niin koiran kuin omistajankin puolelta. Opetan myös tulevia ongelmakoirakouluttajia Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa. Muiden opettaminen on antanut minulle paljon uutta näkökulmaa omaan työhöni ja on ihana nähdä miten oppilaat oivaltavat uutta.

Ongelmakoirakouluttajaopintojeni jälkeen toukokuussa 2016 lähdin Yhdysvaltoihin maan suurimpaan eläinsuojelukeskukseen Best Friends Animal Sanctuary:n. Vietin n. 5 kuukautta koirien parissa, jossa sain todella paljon kokemusta mm. erilaisten käytöshäiriöiden hoidosta. Keskuksessa oli n. 500 koiraa, joista tutustuin hieman yli sataan. Kaikkia koiria koulutettiin positiivisen vahvistamisen kautta ja niille tehtiin omat yksilölliset hoitosuunnitelmat. Tämä kokemus muutti näkemyksiäni varsinkin koiratarhoista sekä kokemusta tuli rutkasti lisää koirien erilaisista ongelmakäytöksistä ja mm. erilaisista koiraroduista.

Kotoa minulta löytyy Irlannin rescuet Taika ja Zappa. Taikan kanssa harrastamme Nose Workia ja harjoittelemme erilaisia temppuja omaksi iloksi. Zappa on mestari nenänkäyttäjä ja teemmekin paljon hajutyöskentelyä. Molempien koirien kanssa harrastan SUP-lautailua ja vaellus on myös lähellä sydäntäni ja meidät saattaakin bongata ympäri Suomea erilaisilta vaellusreiteiltä.

Koirakoulu Ilo

Yhdessä tekemisen iloa!

Maksutavat verkkokaupassa

© Koirakoulu Ilo 2020

Build by

Aurora Sohon logo.