fbpx

Vuokko Väyrynen

Minusta

Olen Koirakoulu Ilon perustaja ja omistaja.

Olen erikoistunut käytösongelmien hoitoon, hajutyöskentelyyn sekä rescuekoirien ja kodinvaihtajien erilaisiin arjen haasteisiin. Pyrin kehittämään myös pentujen oppimispolkua ja pentujen oppiminen onkin meillä Ilossa suurena osana koulutustarjontaa.

Olen valmistunut ongelmakoirakouluttajaksi Suomen eläinkoulutuskeskukselta ja opetan siellä nykyään tulevia ongelmakoirakouluttajia. Alan ammattilaisten opettaminen on ollut erittäin antoisaa ja vahvistanut omaa ammattitaitoani ongelmakoirakouluttajana. Olen suorittanut myös eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon, josta valmistuin alkuvuodesta 2021. Valinnaisena minulla oli käytösongelmien hoito ja pyrinkin tällä alalla kouluttautumaan jatkuvasti lisää. 

Olen erikoistunut erityisesti aggressiivisen käyttäytymisen sekä erilaisten pelkojen hoitoon. Kouluttajana pyrin luomaan turvallisen ilmapiirin oppijoille. Uusien tapojen omaksuminen voi viedä aikaa myös itseltä ja olenkin tukena koko koulutuksen ajan. Kouluttajana olen sitoutunut Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisiin sääntöihin, joten kaikki koulutus perustuu hyvinvoinnin parantamiseen ja sen tukemiseen, niin koiran kun ihmisenkin.

Olen työskennellyt myös Yhdysvalloissa, maan suurimmassa eläinsuojelukeskuksessa Best Friends Animal sanctuary:ssa. Yhdysvalloissa ollessani sain oppia alan huippututkijoilta luentojen muodossa. Tutustuin myös vakavien aggressiivisten käytösten ja pelkojen hoitoon. Sain kokemusta kattavasti mm. erilaisista käytösongelmista, neurologisista sairauksista/vammoista, vapaaehtoisten kouluttamisesta, sosiaalistamisesta, koirien tutustuttamisesta toisiinsa sekä erilaisista käytöksen mittaamisen menetelmistä.

Olen myös erikoistunut hajutyöskentelyn kouluttamiseen ja olen opiskellut alaa Suomen eläinkoulutuskeskuksella, josta valmistuin 2014. Olen käynyt myös lukuisilla luennoilla ja koulutuspäivillä hajutyöskentelyyn liittyen.

Teen yhteistyötä Suomen kuulo -ja tukikoirat ry:n kanssa ja koulutan heidän asiakkailleen kuulokoiria, sosiaalisen tuen koiria sekä diabeteskoiria.

Kuulun myös eläintenkouluttajakiltaan, joka on Eläinkoulutuskeskuksen koulutusohjelmista hyvin arvosanoin valmistuneiden eläinkouluttajien valtakunnallinen verkosto.

Kotoa minulta löytyy Irlannin rescuet Taika ja Zappa sekä Viipurista tullut Väiski . Taikan kanssa harrastamme Nose Workia ja harjoittelemme erilaisia temppuja omaksi iloksi. Zappa on mestari nenänkäyttäjä ja teemmekin paljon hajutyöskentelyä. Väiskin kanssa harjoitellaan arjen taitoja sekä kongin etsintää. Kaikkien koirieni kanssa harrastan SUP-lautailua ja vaellus on myös lähellä sydäntäni ja meidät saattaakin bongata ympäri Suomea erilaisilta vaellusreiteiltä.

Opintoni:

  • Suomen eläinkoulutuskeskus, koirankoulutusohjaaja 2013
  • Suomen eläinkoulutuskeskus, hajutyöskentelyn syventävät opinnot 2014
  • Suomen eläinkoulutuskeskus, ongelmakoirakouluttajan syventävät opinnot 2015
  • Best Friends Animal Sanctuary 2016
  • Ken Ramirez, Concept training 2017
  • Shelter Dog behavior Mentorship, Trish McMillan 2018
  • Eläintenkouluttajan ammattitutkinto, Amiedu, 2018, lajeina koira ja sika
  • Karen Pryor, Puppy start right, 2018
  • Eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinto, valinnaisena käytösongelmat, 2020

Sekä lukuisia luentoja ja seminaareja alan eri kouluttajilta.