fbpx

Nanna Hämäläinen

Minusta

Hei, olen Nanna Hämäläinen, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja. Suoritin eläintenkouluttajan ammattitutkinnon Taitotalolla (2019-2021) eläinlajeina koira ja kani. Olen suorittanut myös Hoopers kouluttaja koulutuksen.

Eläinten kanssa olen ollut tekemisissä lapsuudesta asti ja perheessämme on ollut muitakin lemmikkejä, mutta koirat ovat aina tuntuneet enemmän omalta jutulta. Opiskelin pari vuotta Seinäjoen ammattikorkeakoulussa agrologilinjalla (en siis ole valmistunut) ja näiden opiskelujen kautta sain tilaisuuden tutustua jonkun verran myös lehmien, sikojen, lampaiden ja kanojen sielunelämään.

Kotiimme muutti v. 2006 rescuekoira Nita. Nitan kanssa kohtaamamme haasteet ajoivat tutustumaan koirien käyttäytymiseen ja kouluttamiseen. Olen kursseilla käymisen lisäksi lukenut kirjallisuutta koirista, käynyt luennoilla ja opiskellut Suomen eläinkoulutuskeskuksen moduuleilla. 

Nitan tulon jälkeen perheessämme on asunut Länsigöötanmaanpystykorvat Urho ja Unna. Heidän kanssaan pääsin tutustumaan myös koiraharrastuksiin. Valitettavasti terveydellisten haasteiden takia, kummankin kanssa tavoitteellinen harrastaminen jäi ja keskityimme luomaan koirille tasapainoisen ja virikkeellisen arjen. Harrastimme kuitenkin jonkin verran aktivointimielessä, koirien terveyden asettamien rajojen sisällä. Koirieni kanssa olen harrastanut agilitya (ennen sairastumista), noseworkia ja rally-tokoa.

Pidän kaikenlaisesta touhuamisesta koirien kanssa. On maailman paras tunne kun koiran silmät syttyvät, sen päästessä touhuamaan ihmisen kanssa. On sitten kyse tottelevaisuusliikkeestä tai namietsinnästä olohuoneessa.

Tällä hetkellä taloudessamme asuu itseni ja mieheni lisäksi, kohta 2-vuotias Länsigöötanmaanpystykorva Tarmo.