fbpx

Minna Sivonen

Minusta

Hei olen Minna. Olen pienestä pitäen touhunnut eläinten kanssa ja lapsuudenkodissani on ollut lähes aina yksi tai useampikin lemmikki: hamsteri, marsu, akvaariokaloja, undulaatteja, kissa ja koira. Myös hevoset ja ratsastus tulivat tutuiksi lapsena; äitimme sanoja lainaten isosiskoni kanssa melkein asuttiin ratsastustallilla. Muutettuani sitten aikanaan lapsuudenkodista omilleni, hankin melko pian itselleni oman koiran. Koirat ovatkin rytmittäneet arkeani ihan koko aikuiselämäni. Minulla on ollut boksereita, bostoninterrierejä ja tällä hetkellä yhdessä kanssani arkea elää nuori borderterrieri-tyttö.

Olen tutustunut koirieni kanssa vuosien varrella eri harrastuksiin. Bostoni-poikieni kanssa harrastettiin agilityä lähes kymmenen vuotta yhdessä tekemisen ilosta ja koiria aktivoidakseni, mutta emme koskaan kilpailleet lajissa mm. itseltäni puuttuvan kilpailuvietin ja koirieni tiettyjen selkärajoitteiden vuoksi. Myös koiranäyttelyiden maailmaan tutustuin yhdessä bostoneideni kanssa. Nyt elämääni ja arkeani ilostuttavan borderterrierin kanssa ollaan tähän mennessä käyty agilityn alkeiskurssi ja aloitettu hoopersin harrastaminen sekä ollaan käyty myös näyttelyissä ja toki myös nuoren koiran kanssa arjentaitoja treenataan myös jatkuvasti.

Olen suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskuksen käyttäytymistieteellisen kouluttajakoulutuksen ja kuulun myös Eläinkouluttajakiltaan, joka on Eläinkoulutuskeskuksen koulutusohjelmista hyvin arvosanoin valmistuneiden eläinkouluttajien valtakunnallinen verkosto. Haluan myös oppia koko ajan uutta ja seuraankin aktiivisesti mitä kaikkea mielenkiintoista ja tarpeellista on tarjolla ja osallistun aina mahdollisuuksieni mukaan asiantuntijoiden luennoille ja kursseille.

Kouluttajana pyrin luomaan kursseilla niin omistajille kuin koirille kannustavan, motivoivan ja positiivisen oppimisen ilmapiirin.  Haluan auttaa koiria omistajineen tavoittamaan ja ylläpitämään luottamukseen perustuvan hyvän vuorovaikutussuhteen, joka auttaa niin jokapäiväisessä arjessa kuin harrastuksissakin. Koiran koulutuksessa erityisen tärkeänä pidän sitä, että opetellaan asioita koiran ehdoilla edeten ja aina koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi huomioon ottaen. Ja mielestäni ihmisen ja koiran yhdessä tekeminen tulisi olla myös molemmille aina mahdollisimman stressitöntä ja kivaa.

Toivon, että jokainen voi tulla kursseilleni ilman mitään etukäteen jännittämättä ja yhdessä sitten harjoitellaan ja opitaan asioita hyvällä fiiliksellä.

Nähdäänhän kursseilla!