fbpx

Laura Uotila

Minusta

Haluan auttaa koiria ja heidän perheitään elämään parempaa arkea. Erityisesti ujot, pelokkaat ja reaktiiviset koirat ovat lähellä sydäntäni. Tavoitteeni on, että omistajat oppivat ymmärtää paremmin koiriaan ja niiden käytöksen syitä ja he osaavat koulutuksen avulla muokata käytöstä kohti toivottua tavoitetta. Tavoitteena on aina koiran sekä myös omistajan hyvinvoinnin parantaminen.

Minulla on laajasti kokemusta erityisesti rescue- ja kodinvaihtajakoirista ja niiden kouluttamisesta. Ymmärrän erityisen hyvin niitä haasteita ja kysymyksiä, joita uuteen kotiin muuttaneen aikuisen, mahdollisesti pelokkaan ja jännittyneen, koiran kanssa tulee usein eteen. Pyrin aina kokonaisvaltaiseen tilanteen läpikäymiseen, jossa kouluttaminen on vain yksi, mutta toki keskeinen osa. Ongelmakoirakoulutuksissa olen mukana koko koulutusprosessin ajan ja annan tukea kotikäynneillä, puhelimitse ja sähköpostitse.

Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon Taitotalossa (ent. Amiedu). Olen opiskellut paljon käytösongelmiin liittyen ja suorittanut mm. Michael Shikashion Master Course – Aggression in Dogs  -kurssin. Lisäksi olen opiskellut nosework-koulutusohjaajaksi. Opiskelen jatkuvasti uutta ja kouluttaudun aktiivisesti niin kansainvälisillä kuin kotimaisillakin seminaareilla ja kursseilla. Perustan osaamiseni aina uusimpaan tieteelliseen tietoon eläinten oppimisesta ja käyttäytymisestä.

Harrastan omien koirieni kanssa hajutyöskentelyä sen eri muodoissa. Erityisesti nosework ja eläinetsintä ovat jo vuosia harrastamiani ja kouluttamiani lajeja. Nenätyöskentely on koirille lajityypillistä käyttäytymistä, joka tukee myös koiran kokonaisvaltaista hyvinvoinnin parantamista. Ilossa koulutan nosework-kursseilla sekä pidän lajin yksityistunteja. Jos sinulla on esimerkiksi reaktiivinen tai arka koira, jonka kanssa haluaisit aloittaa noseworkharrastuksen rauhallisessa ja turvallisessa ympäristössä, voit kysyä yksityistuntia joko koirakoulun tiloissa tai kotonasi.

Kotona minulla on kaksi rescuetaustaista koiraa, Noki ja Karma. Molemmat ovat lähtöisin Viipurista. Lisäksi minulla on neljä kissaa: Mosse, KipinäSavu ja Hiili. Kaikki kissani ovat myös eläinsuojelutaustaisia. Kissojen koulutus, hyvinvoinnin parantaminen ja ongelmakäytösten ratkominen ovat myös osaamisalaani. Koirien ja kissojen lisäksi minulla on kokemusta mm. sikojen ja kanojen kouluttamisesta.