Laura Uotila

Minusta

​Eläimet ja niiden hyvinvointi ovat olleet elämässäni hyvin keskeisellä sijalla aivan lapsesta lähtien. Eläinten kouluttaminen niiden hyvinvointia edistävillä tavoilla on hiljalleen vienyt mukanaan ja olen valmistunut eläintenkouluttajaksi (at) Amiedusta.

Itselleni on tärkeää, että eläintä kunnioitetaan sellaisena yksilönä ja persoonana kuin se on. Kouluttajana autan omistajaa ymmärtämään eläimen oppimista, löytämään yhteisen kielen koiransa kanssa ja etsimään ne keinot, joilla eläimen käytöstä voidaan muokata halutuksi palkitsemisen kautta. 

Laura Uotila istuu rescue-koiransa kanssa nurmikolla.

Kun omistaja ymmärtää, miksi koira reagoi kuten se reagoi, löytyvät avaimet käytöksen muokkaamiseen ja sujuvaan yhteiselämään aiempaa helpommin. Lisäksi on tietysti erittäin tärkeää, että kouluttaminen ja uuden oppiminen on hauskaa niin koirasta kuin omistajastakin!

Olen tehnyt vapaaehtoistöitä lähes 20 vuotta rescue- ja kodinvaihtajakoirien parissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin, joten vuosien varrella olen saanut tutustua mitä erilaisimpiin ja valloittavimpiin koirapersooniin. Olen auttanut koirien uusia omistajia ymmärtämään koiriaan ja ratkomaan mahdollisia käytöshaasteita sekä kouluttamaan koirille sujuvia arkikäytöksiä. Haluan perustaa osaamiseni uusimpaan tieteelliseen tietoon eläinten oppimisesta ja koirien käyttäytymisestä – mielenkiintoista ja motivoivaa onkin se, että aiheesta riittää jatkuvasti runsaasti uutta opittavaa, niin käytännössä kuin teoriassakin.

Kotona minulla on tällä hetkellä yksi koira, monirotuinen Noki, joka on rescuekoira Viipurista. Nokin kanssa olemme harrastaneet jo vuosia aktiivisesti hajutyöskentelylajeja eli eläinetsintää sekä nose workia, joista jälkimmäisessä myös kilpailemme. Olen myös suorittanut nose work -koulutusohjaajakurssin. Lisäksi luonani on lähes jatkuvasti kodittomiksi joutuneita koiria, joille opetan arkielämässä tarvittavia taitoja ja autan niitä siten löytämään uuden, lopullisen kodin. Kotoani löytyy myös kolme mainiota ex-koditonta kissaa, Mosse, Kipinä ja Savu, sekä pieni parvi kanoja. Myös kissojen koulutus, hyvinvointi ja ongelmakäytösten ratkominen kuuluvat osaamiseeni.

Koirakoulu Ilo

Yhdessä tekemisen iloa!

Maksutavat verkkokaupassa

© Koirakoulu Ilo 2020

Build by

Aurora Sohon logo.