fbpx

Johanna Karhamo

Minusta

Hei, olen Johanna Karhamo, vuonna 2022 lopussa valmistuva ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja.

Ensimmäisen oman koiran sain vuonna 1991 ja siitä lähtien koirat ovat olleet tärkeä ja iso osa elämääni. Aiempina vuosina harrastimme useita eri lajeja ja kilpailimme tokossa ja agilityssä. Nykyään perheeseemme kuuluu 10 kk vanha Schapendoes Sylvi. Tällä hetkellä olemme keskittyneet arjen taitojen opetteluun ja lisäksi harjoittelemme harrastuksiin liittyviä pohjataitoja. Katselemme vielä rauhassa mikä harrastus olisi meille sopivin ja mieluisin. Liikumme paljon yhdessä ja nautimme erityisesti pitkistä metsäretkistä.

Olen aina ollut äärettömän kiinnostunut eläinten käyttäytymisestä. Olen halunnut ymmärtää syitä ja tunnetiloja käytöksen takana. On hienoa, kuinka laadukkaalla koulutuksella voimme vaikuttaa koiran käytökseen ja tunnetiloihin positiivisesti. Lähellä sydäntäni on koirien kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tietoa olen hankkinut osallistumalla erilaisiin koulutuksiin ja luennoille. Vahvaa käytännön kokemusta olen vuosien aikana saanut omilta koirilta ja koirakoilta, joita olen saanut kouluttaa. Tällä hetkellä opiskelen Taitotalossa eläinten kouluttajan ammattitutkintoa.

Kouluttajana tavoitteenani on saavuttaa rento, iloinen ja luottamukseen perustuva yhteistyö koiran ja omistajan välille. Mielestäni koulutuksen tärkein päämäärä on yhteiselon mutkattomuus ja sujuvuus, johon voidaan vaikuttaa arjen taitojen harjoittelulla. Tärkeänä pidän myös koiran aktivointia ja virikkeistämistä, joiden kautta saadaan lisää hyvinvointia ja tasapainoa koiran arkeen.