Niina Laaksonen

Minusta

Olen Niina ja suoritan tällä hetkellä eläintenkouluttajan tutkintoa Taitotalossa ja valmistun vuonna 2023. Koirakoulu Ilossa koulutan erityisesti hajutyöskentelyä. Hajutyöskentely sopii monenlaisille koirille ja se on erinomainen tapa aktivoida koiraa. Arempi koira voi saada sen kautta lisää itseluottamusta, rohkeutta ja toisaalta taas hyvin energinen ja aktiivinen koira oppii sen myötä rauhallista työskentelyä. Hajutyöskentely on koiralle lajityypillistä ja mielekästä tekemistä. Hajutyöskentelyssä parasta on, että koira on tähti. Ohjaajan haaste on oppia luottamaan koiran äärimmäisen tarkkaan nenään!

Haluan auttaa koiria ja omistajia myös arjen erilaisissa haasteissa. Monet koiran omistajat kohtaavat jossain vaiheessa jonkinlaisia pulmatilanteita koiran kanssa ja haluan auttaa omistajia löytämään ratkaisut näihin haasteisiin koiralähtöisesti, positiivisella vahvistamisella.

Minulla on kotona tällä hetkellä neljä rescuetaustaista koiraa. Koirani ovat tulleet Romaniasta, Espanjasta ja Liettuasta ja jokainen niistä on opettanut minulle koirien maailmasta valtavasti. Olen myös vieraillut useilla koiratarhoilla eri maissa sekä tehnyt vapaaehtoistyötä kodittomien koirien hyväksi muun muassa toimimalla kotihoitajana kotia etsiville suomalaisille ja ulkomaalaisille kodittomille koirille.

Kaksi koiristani työskentelee erikoisetsintäkoirina etsien seinäluteita eli lutikoita. Koulutan myös kolmatta koiraani samoihin työtehtäviin. Olen kouluttautunut hajutyöskentelyn ohjaajaksi Winnovan opistossa vuonna 2018 ja Karita Häkkisen Trust The Nose -koulutuksessa vuonna 2019. Koirani ovat tarkastaneet vuosien 2018-2022 aikana jo yli 500 kohdetta mm. asuntoja, autoja, kerhotiloja, hotellihuoneita ja lukuisia muita erilaisia tiloja.